Свети Трифун или Свети Валентин: Кој празник повеќе го празнуваме?

1-ви февруари според стариот календар, или 14-ти февруари според новиот календар е денот на кој се празнуваат празниците свети Трифун и свети Валентин. Свети Трифун претставува православен празник посветен на виното и лозјето, додека свети Валентин е католички празник, ден на кој се празнуваат љубовта и пријателството ширум светот. Во голем број земји во светот [...]

By |2022-09-08T00:29:20+02:00February 8th, 2017|Блог|Comments Off on Свети Трифун или Свети Валентин: Кој празник повеќе го празнуваме?

11 совети и трикови за подобро здравје

Модерниот начин на живот каде секојдневно сме во трка со времето, не принудува да заборавиме на најважното – нашето здравје. Неправилната исхрана и недоволната физичка активност претставуваат само еден мал дел од многуте фактори кои допринесуваат за нарушување на здравјето. Со посветување на само малку време во текот на денот и примена на овие 11 [...]

By |2022-09-08T00:29:21+02:00January 26th, 2017|Блог|Comments Off on 11 совети и трикови за подобро здравје

Email

Loading