Имаш ли омилен багет сендвич?

Кога станува збор за сендвич веднаш визуелизираме топло багет лепче со крцкава кора кое во својата средина содржи разни сувомеснати или млечни производи дополнети со свеж зеленчук. Добропознатиот багет претставува симбол на Франција, кој зад себе чува интересна историја за своето настанување, но и интересна приказна за неговата светска распространетост. Највкусните сендвичи се приготвени токму [...]