Зошто китиме новогодишна елка?

Декорирањето новогодишна елка е традиција која се негува сé до денес, нé води низ празничната магија и не познава години. Од најмалите генерации па сé до најстарите, сите се радуваат на моментот на китењето на елката и на Божиќните празници. Дали всушност знаете зошто ја китиме елката? Историја на новогодишната елка Традицијата на китење на новогодишна елка [...]