Домашно приготвена vs готова бебешка храна

Постојано е присутно прашањето дали домашно приготвената или готовата бебешка храна е подобра и дали постои разлика помеѓу нив? Голем број родители се против храната во тегличка, но истовремено многу родители секојдневно ја употребуваат готовата бебешка храна во исхраната на своите деца. Дали навистина готовата бебешка храна го заслужува епитетот “лоша”? Со напредокот на технологијата [...]

By |2022-09-08T00:29:19+02:00February 15th, 2017|Блог|Comments Off on Домашно приготвена vs готова бебешка храна

Како Свети Никола стана Дедо Мраз?

Постојат повеќе приказни за тоа како Свети Никола го доби името Дедо Мраз. До ден денес сме слушнале многу, но која од нив е вистинската, реалната? Како еден бискуп и светец стана симбол за прослава на Божиќните празници и реклами? Историјата ја раскажува приказната. Човекот со име Никола Човекот кој живеел во 4-от век во [...]

By |2022-09-08T00:29:22+02:00December 30th, 2016|Блог|Comments Off on Како Свети Никола стана Дедо Мраз?

Email

Loading