11 совети и трикови за подобро здравје

Модерниот начин на живот каде секојдневно сме во трка со времето, не принудува да заборавиме на најважното – нашето здравје. Неправилната исхрана и недоволната физичка активност претставуваат само еден мал дел од многуте фактори кои допринесуваат за нарушување на здравјето. Со посветување на само малку време во текот на денот и примена на овие 11 [...]

By |2022-09-08T00:29:21+02:00January 26th, 2017|Блог|Comments Off on 11 совети и трикови за подобро здравје

Како Свети Никола стана Дедо Мраз?

Постојат повеќе приказни за тоа како Свети Никола го доби името Дедо Мраз. До ден денес сме слушнале многу, но која од нив е вистинската, реалната? Како еден бискуп и светец стана симбол за прослава на Божиќните празници и реклами? Историјата ја раскажува приказната. Човекот со име Никола Човекот кој живеел во 4-от век во [...]

By |2022-09-08T00:29:22+02:00December 30th, 2016|Блог|Comments Off on Како Свети Никола стана Дедо Мраз?

Зошто китиме новогодишна елка?

Декорирањето новогодишна елка е традиција која се негува сé до денес, нé води низ празничната магија и не познава години. Од најмалите генерации па сé до најстарите, сите се радуваат на моментот на китењето на елката и на Божиќните празници. Дали всушност знаете зошто ја китиме елката? Историја на новогодишната елка Традицијата на китење на новогодишна елка [...]

By |2022-09-08T00:29:22+02:00December 21st, 2016|Блог|Comments Off on Зошто китиме новогодишна елка?

Email

Loading