Каква треба да биде една Божиќна трпеза?

Секој празник има свое посебно мени и свое правило за храна. Единственото нешто што им е заедничко е тоа што го спојува целото семејство заедно. Меѓу тие празници е и Божиќ, кој се смета за најголемиот празник и има своја Божиќна трпеза. Традиционалната Божиќна трпеза во светот Секоја Божиќна трпеза во светот е различна и [...]